logo

Фестиваль борщу в Опішне "Борщик у глиняному горщику - 2025 р. - 750 грн. 

Виїзд з міста Суми - 09.08.2025

06.30 - 07.00- виїзд м. Суми 

07.30 - Тростянець

08.30 - Охтирка

10.00 - Прибуття на Фестиваль

18.30 - 19.00 - Виїзд з Опішне. 

21.30 - 22.00 - Прибуття в м. Суми 

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ: 

8ºº – 18 ºº – приготування Борщів у горщиках у печах, у казанах, баняках, чавунах за оригінальною народною рецептурою.

Двадцять дві Учасниці готуватимуть по Три-Чотири-п'ять різновидів Борщів в трьох глиняних горщиках одночасно:

  1. Борщ скоромний (з м’ясцем, звичний для родини даної учасниці, в чомусь «удосконалений» нею);
  2. Борщ пісний (такий, що готують для родини часто);
  3. Борщ особливий (за маминою, свекрушиною, бабусиною, тобто апробованою часом, технологією приготування).

Орієнтовне « Борщове меню 2025»:

  1. Борщі із м’ясом.
  2. Борщі з рибою.
  3. Борщі із секретним інгредієнтом.
  4. Борщі з ягодами та фруктами.
  5. Борщі з молокопродуктами.
  6. Борщі авторські

ПАРАЛЕЛЬНО з приготуванням борщів з

08.00 – 17.00 – відбуватиметься реконструкція опішнянського весілля: ЕтноДійство в ролях, з Вами.

З відповідними костюмами, антуражем, танцями, піснями, музиками. Повністю покажемо обряд випікання весільного короваю по-нашому!!

Це буде – феєрично! Тож запасайтеся «фотокадрами»!!!! Учасником ЕтноВесілля може стати кожен. Без вікових і статевих обмежень!!!!!!

08.00 – 18.00 – майстер-класи (виготовлення тканинної ляльки-мотанка, мотузяних коників, ліплення з глини, гончарювання),

кухарські конкурси;

09.00 - 18.00 – майстер-класи унікальні

10.00 – 18.00 – презентація для дегустації борщів борщоТворцями

10.00 оголошення про відкриття Фест "Борщик у глиняному горщику 2025" 9 серпня

10.30  – презентація хлібної закваски від Любові Григорівни Мовчан (Котельва, Полтавщина), члена клубу органічне землеробство, майстрині із виготовлення бездріжджового Хліба та Світлана Прохорчук .

19.00– оголошення переможців, вручення призів, підведення підсумків Фестивалю-Квесту

Враження від народних співів, музики

 

Дегустація 101 різновиду  конкурсних борщів, приготовлених учасниками та учасницями із Опішні, Зінькова, Великої Павлівки, Попівки, Полтавщини, Дніпропетровщини, Сумщини, Харківщиги, Херсонщини, ІваноІпанкввщини, Миколаївщиги, Київщини, Кіровоградщини....

участь у майстер-класах по приготуванні борщуможливість спілкування з надзвичайно цікавими інформаторками стосовно традиційно-побутової культури українців; можливість почути та побачити цікаві моменти стосовно традиційної культури харчування українців; доступна рецептура автентичних борщів;

«фото-полювання» по фестивалю

Під час Фесту-Квесту Ви також матимете унікальну нагоду поласувати Борщами, приготованими на кабиці, та іншими традиційними для Полтавщини стравами і напоями:

  • Борщик з карасиками
  • Борщик з галушечками
  • Борщик із грушками
  • Вареники з капусткою до сметани
  • Вареники з картопелькою до сметани
  • Галушечки полтавські
  • Каша качана – обрядова весільна
  • Крученики з горіхами
  • Вергуни
  • Гречаники
  • Шулики з маком та медом
  • Сирівець
  • Узвар хитрий

19.00 закриття Фестивалю-Квесту

 

У вартості туру:  проїзд Суми - Опішне - Суми; супровід гіда, страхування.

Додатково оплачується : вхідний квиток до фестивалю - 200 грн./ особа, дегустація страв. 

 

 

Візьміть участь у Фестивалі-Квесті  «Борщик у глиняному горщику 2025» - і ми разом відтворимо кулінарний процес приготування Борщу в печі за праБабусиним рецептом!!

 

+380953854044 - tel/ viber / telegram

 


Тел. +380953854044